onsdag 6 december 2017

eCon DemoLab på Nordstans tak i GP

eCon DemoLab I söndagens ekonomidel i GöteborgsPosten (stavas ännu med G men snart JuteborgsPosten).
eCon: Affordable-Transportable - Sustainable Housing units idé koncept och genomförande Qideas AB och Ecovative Solutions AB.
Stöds av Boverket och 35 partners. 

Hållbart byggande är snabbspåret för att uppnå FN 17 hållbarhetsmål 2030 (SDG Sustainable Development Goals). Vi talar om enorma volymer inom bygg-och anläggningsindustrin.

Mål nr 17 är Partnership. Samverkan och partnerskap med samma mål för ögonen betyder allt för att lyckas genomföra den nödvändiga omställningen till ett hållbart samhälle. Och tiden jagar oss.

I eCon DemoLab är vi hittills 35 partners som vill visa upp sig i ett hållbart projekt med holistisk inriktning. Ecovative med partners visar upp hållbara produkter och system inom bygg- och fastighet men även inom fordon /transport, textil/ mode, förpackning mm.

Juteborg AB, som är nära kopplad till eCon, 
är nu stationerad i DemoLab där Juteborg även öppnat Nordic Center of Jute - jute världens mest sustainable material. Där visar vi upp branschlverskridande forskning och utveckling för jutebaserad innovation och design.

Välkomna!
Christina☀️

https://www.facebook.com/christina.ostergren/posts/10212965768331719

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Virkets väg från Mozambique till Bovallstrand - Bovalls tar in Umbila.

I somras beställde vi på Bovalls Dörrbyggeri ett träslag vi inte använt tidigare, Umbila, från LevasForest i Moçambique. Det gjorde vi dels ...