fredag 16 februari 2018

Levasflor i Mocambique föreläste om hållbart skogsbruk

Igår hade vi företagsbesök från Levasflor i Mocambique, Eco-Innovation Foundation och Logosol. Dom föreläste alla om hållbart skogsbruk och hur viktigt det är.

All personal på Bovalls Dörrbyggeri samt några från Juteborg och Rambo m.m. var inbjudna att lyssna.

The Good Wood Program

Klas Bengtsson från Eco-Innovation Foundation berättade om The Good Wood program som syftar till att skydda och restaurera hotade och utarmade skogar i globala syd. Genom att starta upp en väl fungerande marknad för träprodukter från dessa skogar, kan de lokala skogsbönderna behålla, skydda och restaurera sin skog för kommande generationer, baserat på inkomsterna från ett timmer-baserat hållbart skogsbruk.

Eco-Innovation Foundation är en nybildad, ideell, operativ stiftelse med uppgift att aktivt delta i att skapa och främja inkluderande marknader som stöder restaurering av landskap och människors möjligheter och livskvalitet. 


Levasflor

Taombera Sango, sågverkschef på Levasflor berättade och visade bilder från Sofala provinsen i Mocambique med sina 46 000 hektar skogsmark. Företaget är det enda FSC certifierade företaget i Mocambiques skogsindustri. De har 150 anställda och ett väl utrustat sågverk och drivhus för plantor. Levasflors principer garanterar håll¬bart skogsbruk och rättvisa villkor för människor och djur i området.

 


Tack till alla som kom och lyssnade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Virkets väg från Mozambique till Bovallstrand - Bovalls tar in Umbila.

I somras beställde vi på Bovalls Dörrbyggeri ett träslag vi inte använt tidigare, Umbila, från LevasForest i Moçambique. Det gjorde vi dels ...