fredag 20 oktober 2017

eCon - Bostäder av återanvända containers

Varje år importerar vi i Sverige mängder av varor, varor som skeppas hit i containers på stora fartyg. Bara i Göteborgs hamn hanteras det varje år mer än 800 000 st containers och det är långt ifrån alla som skeppas tillbaks genom export, i våras stod det därför 16 000 st containers överblivna i Göteborgs hamn.

Vi blev tillfrågade av Christina Östergren, Arkitekt SAR/MSA om vi ville bli en av hennes samarbetspartner i detta väldigt speciella projekt.(Läs mer om Christina här). Eftersom detta hållbara tänk går i linje med våra egna ambitioner ville vi självklart det.

Detta projekt stöds också finansiellt av Boverket och handlar om att bygga om vanliga containers till små flyttbara lägenheter i en ekologisk, ekonomisk och social anda. Tanken med containerna "eConerna" är att de skall produceras för att minska bristen på prisvärda, hållbara lägenheter till framför allt unga människor.

"eConerna" kan ses på Östra Nordstans köpcenters tak i Göteborg i minst ett år framöver.


Christina Östergren, Archidea | Maria Toftered, Bovalls Dörrbyggeri
Mattias Strandlind, Ecofoam & Ecovative | Magnus Rosén, fd. basist i Hammerfall

Visningsex. uppe på taket av Nordstan i Göteborg







































Kolla gärna in filmen om projektet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Virkets väg från Mozambique till Bovallstrand - Bovalls tar in Umbila.

I somras beställde vi på Bovalls Dörrbyggeri ett träslag vi inte använt tidigare, Umbila, från LevasForest i Moçambique. Det gjorde vi dels ...