måndag 22 oktober 2018

Workshop om kreativ servering & vilda råvaror - och så en skvätt Champagne!

Den 9:de november kommer Ida Östholm från Idas Bistro till oss och lär oss sabrera champagne och lägga upp mat på kreativa och nytänkande sätt. Under kvällen dricker vi gott, umgås vi tillsammans i Studion och smakar på fantastisk mat medan Ida guidar oss igenom råvaror, tillagingssätt och uppläggning. Menyn för kvällen kommer ha fokus på enkla råvaror med nytänk och mycket kommer att handla om hur man kan servera och presentera maten på ett spännande och inbjudande sätt. Exakt vad det kommer att bli för mat under kvällen kan Ida inte svara på just idag, hennes inrikting är att låta menyn stryras av tillgång. Lokala, ekologiska råvaror som ligger i säsong och som har den bästa kvalitén för dagen är de råvaror hon väljer att jobba med.

Ida driver idag sin egen restarurangverksamhet i Grebbestad, men har en bakgrund som konststudent - något som tydligt kommer fram i hennes sätt att arbeta med färg och form när det gäller att presentera och servera mat och Ida kommer lära oss en hel del om hur man kan tänka kreativt. En tallrik behöver inte vara en tallrik!
Hon kommer även berätta om och väcka tankar kring råvaror man hitta i det vilda; tång, musslor, krabbor - vi har ett stort gratisskafferi utanför dörren, men det är inte alltid man vet hur man ska ta tillvara på det.


Mat såväl som dryck planerar Ida, det är bara för oss andra att dyka upp vid 19-snåret redo för en kväll full med god mat, nya tankar & idéer och massor av trevliga människor - och vill man får man gärna prova att sabrera sin välkomst-Champagne!

Vi ser fram emot en härlig kväll i Studion, och vi hoppas att ni vill göra oss sällskap!

Var och när: Studio Bovallstrand, 9/11, 19:00-23:00
Kostnad: 1000 kronor per person, i priset ingår mat, dryck och workshop samt plantering av 5 träd i Vi-skogen
Anmälan: Skicka iväg ett mail till info@studiobovalls.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hundra år av plast - om situationen i våra hav.

I informationsfilmen Sjövett visas blå himmel, glittriga vågor och solvarma klippor men i de somriga vikarna lurar högar av skräp. Männi...