fredag 12 oktober 2018

Vi har blivit stödföretag till Vi-skogen!


Skogen, ansvarsfullt avverkande och rätt behandling av träet är som ni säkert vet vid det här laget något av det viktigaste vi vet. Vi arbetar bara med FCS-märkt trä, och på så sätt gör vi det vi kan för att stötta människor, djur och växtlighet runt om på jorden. FCS är en garanti för att det inte fälls mer träd än skogen kan producera och innebär också att skogsarbetarna får utbildning, säkerhetsutrustning och ordentlig lön. 

Men vi ville göra mer! Så när vi byggde vår Studio bestämde vi att intäkterna från våra föreläsningar och konferenser skulle gå direkt till Vi-skogen. Och nu, ett halvår efter invigningen av vår Studio har vi kunnat bidra såpass mycket att vi blivit Stöd-företag! 


Vi-skogen planterar träd i östra Afrika och hjälper på så sätt människor att ta sig ur fattigdom. Träden ger frukt, foder till djur, ved och byggmaterial. Dessutom gör träden att böndernas grödor växer bättre genom att hindra jorden att spolas bort vid skyfall, ge skugga mot stark sol och binda näringsrik kväve till jorden. På så sätt slår man två flugor i en smäll; minskar fattigdom och bidrar till ett bättre klimat. 

Tack Vi-skogen för ert fantastiska arbete! Och ett stort tack till alla er som kommer till våra föreläsningar och bokar konferenser i vår Studio - det är ni som gör vår delaktighet möjlig!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hundra år av plast - om situationen i våra hav.

I informationsfilmen Sjövett visas blå himmel, glittriga vågor och solvarma klippor men i de somriga vikarna lurar högar av skräp. Männi...