måndag 3 december 2018

Julmarknad i Studio Bovallstrand!

Lördag 8/12 är det äntligen dags för studions allra första julmarknad. Det kommer finnas kryddor, honung, fårskinn, delikatesser, vantar, tofflor, god mat och allt man kan vänta sig av en riktigt mysig julmarknad! 


På marknaden kommer du bland annat hitta Juteborg som tillverkar produkter av jute vilket är världens mest hållbara material (här kan du läsa mer om det). Juteborgs produkter är tillverkade av kvinnor från fattiga och utsatta områden i Indien som får en bra lön och schyssta arbetsförhållanden - och på så sätt kan skapa sig ett bra liv för sig själva och sina barn. Juteborg kommer bland annat sälja mattor och väskor som är toppenbra julklappar!
Catxalot kommer finnas på plats med sina tångprodukter för matlagning. Catxalot består av makarna Linnéa och Jonas som plockar vild tång som de sedan tar hand om och säljer vidare för att användas i matlagning. Förutom att sälja tångprodukter håller de kurser och föreläsningar om hur man tar tillvara på tång och hur man skördar den på ett sätt som främjar återväxten och inte skadar havet. Tång är en supertrendig matlagningsingrediens och passar perfekt som julklapp till gourmanden - eller till den som behöver en puff för att komma ur sina gamla matlagningsvanor.
På plats kommer även våra kompisar Shepherd of Sweden att finnas med sina ullprodukter. Tofflor är ett säkert kort för mjuka paket, härligt att tassa runt i medan snön (eller regndropparna) faller utanför fönstret.
Bovalls dörrbyggeri kommer naturligtvis också vara med på marknaden. Vi kommer erbjuda allt från våra lyxiga skärbrädor av fsc-märkt trä, till honung tillverkad av bin från kuporna uppe på snickeriets tak.

När man känner sig hungrig eller kaffesugen kommer man kunna slå sig ner vid våra bord och beställa in något ätbart från Ida´s café och bistro. Ida, som har blivit något av vår hus-kock, kommer servera fika och lunch under dagen.


Marknaden är inomhus i våra lokaler, så ingen ska behöva frysa eller bli blöt - vilket väder December än kan tänkas vilja bjuda på. Vi tror att det här kommer bli starten på en riktigt fin jultradition hos oss i studion, och vi hoppas att ni vill vara med och dela den. Välkomna!

När: 8/12 2018 13:00-16:00
Var: Studio Bovallstrand, Fabriksgatan 2, 456 47 Bovallstrand
Kostnad: Gratis entré
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hundra år av plast - om situationen i våra hav.

I informationsfilmen Sjövett visas blå himmel, glittriga vågor och solvarma klippor men i de somriga vikarna lurar högar av skräp. Männi...